dimarts, 9 de setembre del 2014


CATALUNYA S’ESCRIU AMBV

     Encara que la veritable inicial sigui la mateixa que la de paraules com “coratge”, “contundència”, “civisme” o “compromís”, aquests dies hem d’associar Catalunya amb conceptes com “voluntat”, “votar”, “victòria” i “valor”. Prova d’això és la manifestació massiva que protagonitzarem l’11 de Setembre, Diada Naciomal de Catalunya, en forma de mosaic gegantí de la nostra Senyera, a través de les dues vies principals que travessen la nostra capital de Sud a Nord i de mar a muntanya.
     La Gran Via de les Corts Catalanes i l’Avinguda Diagonal foren dissenyades per Ildefons Cerdà el 1859 en el seu famós Pla de Reforma i Eixample, amb el qual pretenia i va aconseguir convertir Barcelona en una gran ciutat mediterrania i europea, una síntesi de la vocació vertebral de la nació catalana.

     No hem de tenir cap dubte que la mobil·lització serà un èxit rotund, tot i la campanya de desmoralització i deslegitimació que ha dut a terme el nostre adversari. Alguns  catalans que per un motiu o altre han anat a Madrid aquestes darreres setmanes diuen haver observat una sensació d’eufòrria per part dels sectors més contraris al procés català. Aquest estat d’eufòria, sembla ser, deriva de la creença que havent desemmascarat Jordi Pujol, han aconseguit desactivar l’independentisme. Aquest dijous els tornarem a fer tocar de peus a terra. Precisament, l’acarnissament despietat contra Jordi Pujol i el fet de voler vincular la seva corrupció a la de tot el moviment independentista ha estat l’empenta que ha fet que alguns catalans desconcertats durant uns dies per la confessió vergonyosa del que fou President de la Generalitat, hagin acabat reaccionant. També hi ha col·laborat un episodi tan surrealista i patètic com ha estat la suspensió de la presentació de la novel·la Victus d’Albert Sánchez Piñol, a Uttrecht, per ordre del ministeri d’Afers Exteriors. D’altra banda, amb quina autoritat poden alliçonar-nos aquests polítics espanyols sobre temes de corrupció?
     I és que l’estat que governa contra Catalunya és tan matusser que no sap ni aprofitar les seves armes amb adequació i equilibri. Els que gaudeixen amb les misèries alienes, com el ministre Montoro, perden l’oremus, portats per l’odi que els envaeix, i acaben excitant els ànims del rival, en comptes de minar-los.
     Aquest 11 de Setembre commemorem 300 anys de lluita i de supervivència; també de patiment i de privació de llibertat. Aquesta Diada és la definitiva, per això,des de Badalona Independentista animem tothom a participar en la gran V, pas previ a la consulta de la llibertat. Escriguem tots junts la nostra història sent-ne protagonistes. El món ens mira. Aprofitem per enlluernar-lo amb la nostra alegria i el nostre civisme. Fem que els reaccionaris a la democràcia passin de la falsa eufòria a l’esquizofrènia. I aconseguim també que la plaça que forma el vèrtex de la V, la mé gran de Barcelona, faci honor al seu nom i sigui testimoni de la més immensa de les Glòries Catalanes.

Bona Diada de lluita i de victòria.


VISCA CATALUNYA LLIURE!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada