divendres, 19 de setembre del 2014


SALTAR-SE LA LEGALITAT
                A aquestes alçades de la pel·lícula, tothom sap que la independència no és legal des del punt de vista de la Constitució espanyola, per tant, dir que s’està a favor de fer la consulta només si és legal, entenent per aquest concepte el marc legal espanyol, és un eufemisme de dir que s’hi està en contra. La independència requereix una transgressió de la laegalitat vigent, indefectiblement, ja que Espanya i PP i PSOE no han assolit unes cotes de democràcia i una alçada de mires com la que han demostrat Anglaterra i David Cameron. Ara bé, cal distinfir entre saltar-se la legalitat i actuar al marge de tota legalitat o fora de la llei.

     El 23 de gener de 2013 el Parlament de Catalunya va proclamar la sobirania del poble català. Això vol dir que automàticament, el Parlament s’atorga la màxima autoritat al Principat i s’autoritza a sí mateix per desacatar aquelles lleis que impedeixin l’exercici de la sobirania catalana; si no és així, tot plegat parlaríem d’un brindis al sol purament simbòlic, i ara no és l’hora dels símbols, sinó dels fets.
     Per tant, estem legitimats per no complir la legalitat espanyola, però el nostre Parlament té el deure de crear un marc legal alternatiu, per tant, no actuem fora de la legalitat, sinó amb una de diferent. I en el moment que Catalunya sigui proclamada estat des del nostre Parlament i hi hagi el famós xoc de trens, Catalunya podrà apel·lar al Tribunal Internacional, que intercedirà per arribar a acords que, segurament, passaran per un referèndum vinculant de ratificació del nou statu quo.
                Fins que no arribem a aqeust escenari, és normal que els estats de al Unió Europea no vegin amb entusiasme el procés català, ja que molts poden arribar a tenir problemes territorials semblants als d’Espanya, però davant de fets irreversibles actuaran aplicant la lògica i el pragmatisme, i després ja es preocuparan d’intentar que dins les seves fronteres no passi el que ha passat a Espanya; tindran un exemple de com no actuar.

                Per tant, la societat catlaana i els polítics han de continuar amb el full de ruta previst i legitimar els nostres actes amb un marc legal propi i amb el pas ferm per desvincular-nos d’Espanya. No és senzill, però aquest és el preu de la independència. La consulta serà legal des del punt de vista català gràcies a la llei que avui s’ha aprovat al Parlament amb 108 vots a favor.I si ens la boicotegen trobarem altres vies per demostrar que volem ser lliures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada